Ishrana za trčanje

Vitargo: energetski napitak sa ugljenim-hidratima

9 komentara
Ovo je sponzorisan članak

vitargo

Šta je Vitargo?

Vitargo je patentiran ugljeno-hidratni napitak sa jedinstvenim karakteristikama, specijalno formulisan kako bi elitni sportisti poboljšali punjenje lako dostupne mišićne energije (glikogena) u telu. Vitargo je molekularno znatno veći ugljeni-hidrat od ugljenih-hidrata koji se nalaze u većini drugih energetskih napitaka; njegova molekularna struktura podseća na glikogen. Što je ugljeni-hidrat veći, to napitak koji ga sadrži brže prolazi kroz stomak, nako čega creva apsorbuju energiju u krvotok.

Vitargo je klinički testiran na Karolinska Institutu u Stokholmu, gde je poređen sa drugim, „običnim“ sportskim ugljeno-hidratnim napitcima. Rezultati su pokazali da Vitargo brže popunjava nivoe glikogena i prolazi kroz stomak u poređenju sa uobičajenim kombinacijama kompleksnih glukoznih polimera. Kliničke studije sprovedene na ljudima su pokazale da Vitargo deluje 70% efikasnije od pića koji sadrže maltodekstrin i dekstrozu! Popuna glikogena – Vitargo 70% brži. Vreme pražnjenja stomaka – Vitargo 80% brži.

Sastav Vitarga

Način upotrebe

Napunite trećinu boce ili šejkera (oko 200-250 ml) vodom i dodajte porciju praha; mućkajte konstantno 1-2 minuta, zatim dodajte preostalu količinu vode do 6-10 dl.

Preporučeni načini konzumiranja

  • Za punjenje ugljenim-hidratima – Jednu dozu (75 g) promešajte u 6-8 dl vode.
  • Za prolongirano vezbanje – Počnite sa punjenjem ugljenim-hidratima 3 dana pre takmičenja. Pijte po dve porcije izmedju obroka u toku dana.
  • Za timske sportove – Popijte jednu porciju dan pre odigravanja meča. Popijte jednu porciju promešanu u 10 dl vode u toku meča.
  • Tokom vežbanja kao osvežavajuće sportsko piće – Jednu porciju promešajte u 8-10 dl vode.
  • Za produženo vežbanje – Jednu porciju promešajte u 8 dl vode i konzumirajte tokom svakog sata sportske aktivnosti.
  • Za oporavak – Jednu porciju promešajte u 6 dl vode, ili mleka i konzumirajte neposredno nakon vežbanja.

Ostali Vitargo proizvodi

Pored Vitargo Pure, u ponudi su i Vitargo Carboloader, Vitargo+Electrolyte i Vitargo Professional.

Informacije i naručivanje

ATP sport

Adresa: Tošin Bunar 188, lokal 20, Novi Beograd
Telefon: 011-319-07-11
Mobilni: 063-25-07-38
Email: atpsport@eunet.rs
Sajt: www.atpsport.com

U slavu ribe i maslina
Ishrana sportiste

Povezani članci

9 komentara. Leave new

  • …razumem da ove stvari koriste ljudi na ultramaratonima,triatlonu…ali mislim da sve sto je prizemnije trebalo bi prirodno..

    Odgovori
  • Da li Vitargo može da pomogne u povećanju mišićne mase i težine?

    Odgovori
  • Cao Milose,za povecanje misicne mase i tezine koristi hranu a ne suplemente. Sa zdravom hranom koja sadrzi mnogo belancevina imaces mnogo bolji rezultat nego sa bilo kojim suplementom. Vecina suplementa zapravo postoji da bi sportista mogao da dobije 2-3% bolji rezultat, uglavnom je rec o profesionalcima kao i jakim amaterima. U slucaju rekreativaca imaces placebo efekat. U zavisnosti kojom sportskom aktivnoscu se trenutno bavis, obimom, intezitetom kao i tvojim godinama i fizickom konstitucijom zavisi kada, sta i koliko treba da jedes.
    U svakom slucaju, mnogo je bolje da potrosis novac zapravo na hranu koju mozes da jedes i koja je ukusno nego na nesto sto se pije. Mislim da vise mozes da kupis kvalitetne hrane za taj novac koja ce mnogo vise da ti pomogne nego sto je slucaj sa ovim suplementom. Pozdrav

    Odgovori
  • @milose promasio si sajt lepo pise trcanje,a tebi treba http://www.xsport.rs/forum/, http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php

    Odgovori
  • Milane sa Vitargom mozes i tekako povecati misicnu masu i snagu . Vitargo su najkvalitetniji ugljeni hidrati na svetu i koriste ih ne samo vrhunski profesionalci iz sportova izdrzljivosti vec i sportisti koji ma je potrebna velika misicna masa.

    Odgovori
  • Nenade pise u uglu da je clanak sponzorisan, dakle verovatno nije ovde da bi probudio svest trkaca kako rekreativnih tako i profesionalnih o zdravoj ishrani, vec je clanak tu da bi prodavao proizvod. I naravno da o proizvodu koji se prodaje treba reci sve naj ( svaki ciga svoga konja hvali ).
    I ne osporavam ako kazes da je taj proizvod jedan od najboljih i ako ih verovatno ima na hiljade koji su razliciti i svi su jedni od najboljih. Imam neko skromno znanje iz 18 godina bavljenja amaterskim i poluprofesionalnim sportom kao i strucno znanje sa fakulteta. I dalje stojim iza toga da suplementi poboljsavaju rezultat za 2-3%, sto je normalna stvar zato sto steroidi povecavaju od 4-7%. Tako da ako je rec o mladom sportisti rekreativcu koji ide u teretanu mislim da tih 2-3% mu nece mnogo znaciti s obzirom da ako je periodu adolescencije kada mu hormoni rade vec veliki deo posla.

    Mislim da sam samo pokusao da objasnim Milosu kao rekreativcu ili amateru vise znaci zdrava ishrana. Suplementacija dolazi onda kada zaista pocnu da se rade poluprofesionalni i profesionalni treninzi. A svi koji su iole trenirali nesto ozbiljnije znaju o cemu pricam.
    Sto se tice komentara za sportove gde je potrebna velika misicna masa takvi sportovi ne postoje. Mozda ako je rec o bodibildingu, koji inace nije sport.
    U sportu su potrebni u zavisnosti od sportske discipline kojom se bavis:
    1. Snaga
    2.Brzina
    3.Izdrzljivost.
    4.Gibgost
    5.Preciznost
    6.Kordinacija

    Ne zameri na komentaru ja licno uzimam suplemente zato sto se spremam preko cele godine za IRONMAN-a ali mislim da bi mladji sportisti trebali vise da se skoncetrisu na prirodan izvor hranjivih materija. Hvala i sportski pozdrav.

    Odgovori
  • milane svaka cast sto se spremaz sa iron man , javi mi se sigurno ti mogu pomoci da napravis bolji rezultat. Koji si fakultet zavrsio, aki si zavrsio neki od fakulteta za sport tvoje misljenje da nekim sportistima nije potrebna veca misicna masa i da bidibilding nije sport je malo cudno . Slazem se u potunosti sa tobom da se prvo mora sportista pravilno hraniti, trenirati imati odmor i tek onda razmisljati o suplementima a ne pre nego sto i krene u teretanu daj protein kreatin ili nesto jos gore . Sportisti profesionalci amateri treba da koriste suplemente a ne da ih zloupotrebljavaju

    Sportski pozdrav

    Odgovori
  • Vecina ovih energetskih napitaka u principu pomaze pri jacim treninzima i stvar je koji od njih tebi najbolje lezi. Ne samo da pomazu pri prezentaciji nego i restituciji.

    Odgovori
  • ono sto narucito razlikuje vitargo od drugih ugljeno hidratnih napitaka je sto izuzetno dobro hidrira organizam a to je veoma bitno kada se trci pri visokim temperaturama

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed